Razlogi, zakaj ne iti na dieto.

 

 1. Čudovita si, takšna kot si.
 2. McFlurry

No, sedaj pa resno, zakaj ne iti na dieto? Vsi vemo, da diete niso dobre za nas, pa vendar se jih mnogi prislužujejo. Mi smo zavas pripravili nekaj resnično smešnih razlogov, zakaj smo proti dietam.

 1. Lačen si FUL drugačen

Če vam hrana ni najbolj pomembna stvar in premalokrat pomislite, da ste lačni, to storite sedaj. Če STE lačni, potem morate jesti. Z lakoto vam vaše telo namreč sporoča, da potrebuje več energije za delovanje. Seveda, pojesti milijardo kalorij ni dobro za vas (čeprav je včasih tudi to potrebno), treba pa je poslušati svoje telo, ko vam kliče “NAHRANI ME!”.  Čudovito je biti nahranjen, kot bi vas objela pizza. Nebeško.

 1. Ste slaba družba za kosilo

Če vas kdo povabi v neko fancy restavracijo na kosilo pa naročite samo neko solato, ste BEDNI. Iskreno.

 1. Pustni krofi, še topli. Rabimo kaj dodati? 
 1. Tekmovalnost

Ženske pogosto tekmujejo med seboj, katera bo pojedla MANJ. Ne resno, medtem ko moški tekmujejo, kdo bo pojedel bolj pekoč burger ali kdo bo uspel pojesti tisto gigantsko pico, ženske dejansko tekmujejo, katera bo pojedla manj in ostala bolj suha.
Ženske, nehajte že s tem, to ni seksi. Boljše so obline ali mišice.

 1. Čokoladna torta

 2. Jabolčna pita

 3. Pomfri
 1. Izguba telesne teže nam ne izboljša življenja

Ne bo. Kaj pa, da namesto tega, da se ukvarjate s tem, česa ne boste pojedli, namenite ta čas in energijo, da delate na tem, da boste imeli radi sami sebe. Ste namreč popolni, takšni kot ste. Zdaj pa si pojdite po pomfri v McDonalds, vi popoln človek.

 1. Zaradi diet se počutite krive

Hrano označujemo. Nekatera živila so slaba, druga so čista, tretja so dobra za nas, četrta so umazana. Kar delamo s tem je to, da živila označujemo kot kriva in se sami počutimo krive, ker jih jemo. Seveda so nekatera živila bolj zdrava kot druga in seveda je potrebno jesti nečesa več in nečesa manj, vendar pa je kdaj tista mastna pica ravno stvar, ki jo v tistem trenutku potrebujemo. Hrana ni dobra in slaba, hrana je hrana. In če vsak petek pojeste tisti čokoladni rogljič za malico, niste ničesar krivi.

 1. To da vam je vaše telo všeč, je bolj pomembno kot karkoli drugega

Poznate tisti pregovor, da se zaradi nobene hrane ne boste počutili tako dobro, kot pa se boste počutili, če boste imeli lepo telo. No, to ne drži. Človek, ki to misli, še ni jedel pokovke z okusom slane karamele. In veste še nekaj? To, da imate radi svoje telo je bolje, kot pa tisti občutek, da ga hočete na vsaj način stisniti v tiste ozke kavbojke.

 1. Pokovka z okusom slane karamele

 2. Diete so dolgočasne

Vi pa niste dolgočasi. Vi ste zabavni in zato hočete v svoje življenje vključiti tisti zgoraj napisani čude, pokovko z okusom slane karamele.  Ne samo, da so diete dolgočasne, ne pozabite na YO-YO efekt. Izgubite 15 kg, pridobite 25 kg. Zakaj bi se torej nečemu odpovedovali že v začetku?

 1. Čokoladni rogljički

 2. Big Mac
 1. Hrana je dobra in življenje je kratko

Ja, kmalu bomo vsi dva metra pod zemljo, zakaj potem ne zbašete celega čokoladnega rogljička v usta – naenkrat? Diete bodo prišle na vrsto potem, po 75-letu.

 1. Diete so naporne

Vso to tehtanje hrane, da ne bi bilo slučajno 42g kosmičev, namesto 40g (ne pozabimo na to, da je 40g praktično samo za eno veliko žlico). Vso to razmišljanje, koliko ima določeno živilo kalorij, ali jih ima brstični ohrovt RES samo toliko, kaj pa če je zmrznjen pa je zato težji???

 1. Štruklji!